BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

My Fans

These are what I want!

  • 1) Attending VUW Graduation Ceremony - Dec 2012
  • 2) Work harder during my final year at IPSAH
  • 3) Gain higher salary
  • 4) Buy a big house for my family
  • 5) Bring my family to Mecca for HAJI
  • 6) Getting married
  • 7) Get involved in farming
  • 8) Wanna have a tiger as a pet
  • 9) Owner of a well-known restaurant ''BuBu In De HouSE''

Friday, January 30, 2009

''Both sides about my experience with Juwe went to Manjung, Perak : Interesting versus Boring + Tiring...''



Hahahaha..sebenarnya aku nak share something dengan korang sume...

korang tau kan?? mesti ade yang x tau...

aku n juwe kan x balik for chinese new year punye holiday...

adoi, bile teringat sedih jugak...

tapi nak buat mcm mane...

keadaan x mengizinkan...hahahaha

padahal memang plan x nak balik...

nak buat assignment katakan....

ni la muka 2 orang yg malang tu...



P/S: Gambar ni kite orang suruh danny yang amik, maklum la handset dia kan canggih..
sempat lagi nak pose dekat cs...rasenya kite orang yang pertama kot...
ambil gambar atas escalator, hebat x?? muahahahahaha...

berbalik kepada crite aku...alkisah....

so, aku suggest dia ikut aku pi perak...

nak specific lagi, pi lumut....

rumah sepupu aku dekat manjung....

so, mase pegi outing dengan khai...

aku n juwe pi la beli tiket...

pukul 11.30 pg n naik bas mara liner...

hati aku mula berbunga..wah, romantik pula aku ni....

esok pagi, kite orang pi la stesen bas naik teksi...

bila da sampai kat stesen bas, nak tunggu bas datang satu hal...

da la x penah pegi perak...kat mana bas muncul pun x tau...

adoi, kate orang malu bertanya, sesat jalan....

so, aku sms lah kat hashrul tanya dia mcm mane....

dengan panjang lebar, dia explain dekat aku...

satu demi satu sms diterima...

nasib baik aku ni banyak kredit...

maklum lah anak jutawan....yeye lah tu...

tu sume angan-angan je, mudah-mudahan jadi kenyataan...

ish, aku ni, banyak betul lah iklan...continue!!!

terima kasih buat hashrul....

akhirnya kita org berjaya naik bas mara liner...

menuju ke ipoh....

P/s: Hashrul cakap ipoh tu bandar Metropolitan. Betul ke??

setelah berjam-jam duduk dalam bas...

akhirnya, kite org sampai kat Medan Gopeng...

ish, ape plak tempat ni... tempat buat topeng ke???

bile da sampai sane, tetibe driver suruh sume turun kat situ...

kite org ikut je la...bila dah punggah sume beg..

tetibe terdengar jeritan driver tadi...

''Ha, cepat-cepat!! sape mau pi Ipoh, naik bas merah sana....

What??? I thought that, once the bus stopped, we had already reached at Ipoh...

Oh My God, This is not Ipoh...What the Fish!!!

Alhmdulillah, ade sorang mak cik, dia tanya kite orang..

''Kamu berdua ni nak ke mana,'' soalnya dengan serius...

''kami nak pi Manjung mak cik, '' hampir serentak aku n juwe jawab...

''Owh, nak pi Manjung. Kalau macam tu mari ikut mak cik,'' ujarnya lagi...

Ape lagi yg ditunggu..aku n juwe ikut la mak cik tu...

Bila dah masuk dalam bas, terkejut kite orang... opocot mak kau!!!

Mak aih!!! Bas ni kecik tapi mampat..orang nampak mcm sardin la plak..

At that time, we have no choice rather than follow that auntie...

nampak je bas ni kecil, tapi laju macam ribut...

akhirnya, sampai jugak kat ipoh...

bile sampai sane, mak cik tu suruh ikut ke mana dia pegi...

ish, mak cik ni betul ke x????

jauh juga la dia bawa kite orang jalan....

rupa-rupanya kena beli tiket kalu nak ke manjung....

ish, nak kena duit lagi ke?? (Juwe mengeluh)...

so, beratur la nak dapatkan tiket...

ble da beli tiket, kena la tunggu bas....

punye la tunggu, sampai la bas pkul 3.30....

Mak aih, ramai gila orang serbu bas ni...

Tup..tup... bas da penuh..so, kite org kena naik bas kul 4.30 ptg...

mak cik tu suruh kite org sabar n pi tukar tiket kat kaunter...

akhirnya, tepat kul 4 ptg, kami berjaya lah naik bas...

lega rase hati ble da dapat bas...

rupanya, auntie tu nak pi Sri Iskandar...

so, dia turun awal sebelum kite orang la...

Manjung last perhentian...

kul 6.30 ptg kite org sampai...

Muka sorang2 macam x de perasaan...

2 hari selepas pulang dari manjung, kita orang pergi makan kat Sabai...

nak hilangkan tension ble teringat perjalanan nak ke manjung...

sebenarnya x de kaitan...saje je nak enjoy...



P/S: Sekadar tayangan sahaja....yummy!!!

Ni plak roomate aku, juwe....



P/S: Sempat lagi nak tengok kat kamera...Nasib baik dia x angkat kening mcm ziana
zain...kalau x pengsan kau orang sume tau...hahaha

Sambung..........

tu baru perjalanan nak ke manjung....

x lagi pengalaman bersiar-siar di kawasan sekitar manjung...

banyak lagi sebenarnya aku nak cerita...

tapi dalam post lain kot...

da ngantuk la...juwe dah tinggalkan aku...

dia x sanggup nak stay up semata-mata nak tunggu aku..hahahaha

so, post ni akan disambung...

nanti aku ceritakan ape plak yg berlaku di Manjung...

Sampai jumpa lagi...

P/S: Jutaan terima kasih buat Hashrul yg jadi pemandu pelancong kite orang...
walaupun hanya melalui sms, tp bermakna.. Thanks Hashrul!! i owe u so much!

2 response (s):

adaliciOus said...

xde pics mandi kt teluk batek ke?
sexyy mesti kn. hahaha

The Pen's Owner said...

huhu beshnye naek bas yg mampat cam sardin..haha..