BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

My Fans

These are what I want!

  • 1) Attending VUW Graduation Ceremony - Dec 2012
  • 2) Work harder during my final year at IPSAH
  • 3) Gain higher salary
  • 4) Buy a big house for my family
  • 5) Bring my family to Mecca for HAJI
  • 6) Getting married
  • 7) Get involved in farming
  • 8) Wanna have a tiger as a pet
  • 9) Owner of a well-known restaurant ''BuBu In De HouSE''

Wednesday, September 10, 2008

''MeREnuNG sEjeNAK.............''



Bg aku, hari ini dan semalam mcm same jek.....

x de ape2 pun yang berubah.....huhuhuhu

tp yg pasti cuaca akan berubah...kalu x mati le kite...

umur pun makin tua...minda pun makin terbuka....

maklum la masing2 da matang...hehehehe..aku????

i feel that i'm not mature enough....

why???? of course la...aku baru je umur 18....

hari lahir aku lambat lagi nih....

kadang2 aku kecewa dengan tarikh lahir aku....(28 November 1989)

ko org ada perasan x??? waktu ni sume orang dh cuti...

masing2 ade plan dgn family....

aku??? erm, x pegi mane2 pun....

duk terperap dekat rumah....

1 lagi, kawan2 sume duk jauh....

mcm ne nak celebrate befday aku...isk..isk..isk..

tapi aku bahagia dapat tlong mak aku buat keje rumah.....

aku x sanggup tgk mak aku letih....

ade org kate, ble buat keje rumah...

supposely, gurls yang buat....

bg aku, tu sume thoughts from a narrow minded person....

x ble pakai la view mcm tu....

bile tibe hari lahir aku....

first sekali, mak aku akan cium kedua2 pipi aku....

saat tu aku rase amat bahagia skali...

aku akan peluk mak aku...

n then ape lg....

aku suh mak aku masak nasi beriani...

kek??? erm, dlm hidup aku 4 tahun skali kot...

present??? lagila...x penah dapat pun...

tapi bg aku sume tu x penting langsung...

yg penting parent aku syg bangat sama aku...

Ciuman yg di baluti kasih syg dari parent adalah hadiah yg amat ternilai bg aku....

kadang2 aku terfikir....

mcm mane keadaan aku ble tetibe dpt berita yg parent aku meninggal...

tiap2 malam aku berdoa pada ALLAH agar panjangkan umur mereka...

aku masih x bersedia nak hidup tanpa parent aku...

aku nak pastikan mak n ayah aku dapat lihat aku berjaya...

jadi seorang guru yang berdedikasi....

setiap kali nak naik bas, mak aku akan cium n peluk aku...

dia pesan aku banyak perkara...

Adik............

1) Jangan tinggal sembahyang

2) Kalu boleh, biar tiap2 hari baca al-quran

3) mesti sabar dalam belajar....

4) kalu tension, ingat selawat pada Nabi Muhammad S.A.W

5) Pastikan belajar rajin2, ingat kita bkn dr keluarga senang....

aku rase aku da cuba tunaikan hasrat mak aku......

aku tahu ALLAH banyak kali cuba uji tahap iman aku....

dulu, aku bertegas x nak pegi matrik...

ble da terpaksa pegi, aku x leh nak catch up dgn math.....

1st day aku sampai sane....

malam2 aku x leh nak tido..asyik teringat kat keluarga aku jek...

mcm mane ek??? da sampai ke belum??? selamat x???

adui...takutnya YA ALLAH....

tetibe pukul 3 pg aku dapat msj dr org yg aku x kenal...

mungkin kawan aku kot....

msj dia berbunyi mcm ni...

''Aslkm farid, aku nak tanya ko skit ni????

aku dengar family ko accident...betul ke???

YA ALLAH!!!!! mase tu aku rase mcm dunia aku da gelap...

sume ade...aku rase nak pengsan....

tapi aku cuba tabahkan hati....

tapi aku x dapat nak tahan air mata aku dari mengalir....

aku cuba tenangkan diri....aku amik wudhu' n sembahyang hajat...

''YA ALLAH, selamatkanlah keluarga aku''

lepas tu aku tidur..dan cuba tenangkan hati....

pg esok aku telefon mak sdara aku...

aku tanya dia, ''Napa mak x angkat tepon????''

mak sdara aku kata '' tepon mak aku rosak...''

aku x percaya...aku bg tau mak sdara aku pasal msj yg aku dpat...

tetibe mak sdara aku terdiam...

dia suruh aku tenang.....

n then dia cite yg family aku accident dekat Batu Rakit, Terengganu....

sume selamat cuma adik aku yg kecik skali, kimi cedera parah....

adik aku kena masuk hospital besar Terengganu....

dia kena bedah plastik dkat bahagian muka....

mase tu aku rase mcm lemah badan aku...

tu la satu2 nya penawar kesedihan dalam rumah aku...

mak sdara aku cakap...

kalu tengok pada keadaan van tu, mesti org percaya...

impossible ade orang ble selamat dari accident tu...

tp nampaknya ALLAH dengar doa aku....

Thank ALLAH...nampaknya ALLAH masih nak aku bersama dengan famili...

lepas dari peristiwa tu, aku jadi agak trauma....

aku selalu nak tepon mak aku...

kalu ble tiap2 hari....

terutama sekali suara adik aku...



yang sangat nakal and cute....

''Kimi, Abang sayang sangat kat kimi....''

aku sanggup berhabis duit aku untuk adik aku...

mak aku cakap, adik aku selalu tanya kat mak aku...

'' Mak, ble abang farid nak balik...''

''Kimi nak mainan....nak g jalan2 naik moto...''

aku berasa sangat beruntung lahir dalam keluarga yg sangat bahagia...

walaupun x kaya, tapi jika agama menjadi pegangan.....

insya-ALLAH, kita akan dapat kebahagiaan di dunia dan di akhirat kelak...


- Mak, AYah, KIMi, Anis , Kak Eda n tok wan...aku rindu kat kamu semua..... -

6 response (s):

LifELovER.. said...

alhamdulillah..Tuhan sygkn family ko lg..
aku mmg touched dgnn citer ko yg ni..
sbb aku pun de parents lg n i cant afford to lose them!!
nway u're rite..biar x kaya tp agama jd pegangan..itu yg akan tentukan kejyn kite esk..

Cx Bob said...

hahaa..
farid2..
motherly figure..
huhuhu

[z@ck] said...

it's true..
sementara dorg still ad..
berbakti untuk dorg..
try 2 make them happy..
appreciate them..
we dun noe wuts goin 2 happen in future..
4 me 2 lose sum1 dat u luv so much is the most painful things in da world..
but u've 2 accept it..
its da fate..

adaliciOus said...

em.setuju dgn z.
dia ada pngalaman yg kita xtahu bila akan timpa kita pulak
mungkin sabar & tabah jd kekuatan kan z?

naufal@ajoy said...

i am so sad to read your entries..you have written them with full-heart emotions...I'm not going to prescribe them,as it is colored by your resilient..stand on your favor and giving in to your own prescription does not leave any attainment..I'm a family-type person as well,so i understand of your feeling towards family to the uttermost..try to make your family happy

haruka said...

hey farid x rindu ak ke..nihernia..heheheheh...
miss u lotssss