BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

My Fans

These are what I want!

  • 1) Attending VUW Graduation Ceremony - Dec 2012
  • 2) Work harder during my final year at IPSAH
  • 3) Gain higher salary
  • 4) Buy a big house for my family
  • 5) Bring my family to Mecca for HAJI
  • 6) Getting married
  • 7) Get involved in farming
  • 8) Wanna have a tiger as a pet
  • 9) Owner of a well-known restaurant ''BuBu In De HouSE''

Wednesday, April 15, 2009

......Home SWEET Home......(Tapi mcm Kg. Niyang Rapik la plak)



Ha...korang nampak n kenal x pokok ni...ni la pokok bunga tanjung...

pokok ni berdiri betul2 depan rumah aku....

nampak x ape yang ade kat belakang pokok tu???

tu la reban ayam, itik & burung merpati yg ayah aku baru buat...




sebagai selingan, ni lah gambar itik serati kepunyaan aku...hahaha..

nampak je manja, kalu ko usik anak dia, siap lah, dia kejar n gigit ko...

mase cuti aku dihabiskan dekat reban ni lah....




ramai kawan2 aku cakap rumah aku dah jadi mcm zoo...amboi, laser BETUL!!!

ok, berbalik kepada cerite mengenai pokok ni...

pokok ni x de sape2 pun yg tanam....tok wan aku cakap..

pokok ni dah wujud mase dia kanak2 lagi....Ni la gambar NENEK kesayangan aku!!!




P/S: Nenek aku ni pandai mengurut, korang rase ade kemungkinan x yang aku ni boleh mengurut jugak??? Nenek aku cakap dia x bimbang langsung mengenai keselamatan aku kalu aku nak pegi mana2 pun...dia cakap aku ada ''BENDA'' yg jaga aku..Persoalannya, ape ''BENDA'' tu??? ish, seram betul lah....

....berbalik semula pada cerita aku.....

...mulanya, aku langsung x percaya...

so untuk confirmkan perkara ni, aku tanya la mak aku...

mak aku cakap pokok tu memang tua gile...entah berapa umo dia ek???

Korang sume nak tau x, ade banyak perkara misteri mengenai pokok ni....

setiap malam Jumaat, pokok ni akan mengeluarkan bau yang sangat wangi...

entah, nak kata Minyak wangi Fantasia bukan...tapi memang seram gila...

setiap kali aku lalu depan pokok ni malam2...

mesti meremang bulu roma, even mak aku, kalau dia nak sidai baju...

dia mesti ajak aku teman dia...Ni la gambar mak kesayangan aku!!!



P/S: Seiras x? Org cakap aku ni anak MAK!!! Hehehehehe....
Di mana mak aku pergi, di situ aku ada.....

satu lagi, korang pernah dengar x nama hantu ni??


''HANTU BAJANG''

ni nama yg org kampung aku bg....atau dalam erti kata lain hantu kucing...



senang je nak cam antu ni, dia buat bunyi macam kucing ''MEOW'' nada sedih...

tapi kalu korang perhatikan betul2 bunyi tu, korang akan dapat cam bunyi dia yang

sebenar....sebenarnya, dia ada mengilai sikit after buat bunyi ''MEOW''...

kalu ayah aku x da kat rumah, dekat gila bunyi hantu ni....

ape yg ble buat, just baca AYAT KURSI n buat-buat x dengar...

hantu ni akan start mengusik bila jam 12 malam....

dan, mangsa nya adalah....

aku, adik aku (Form 2, Anis) and (Kimi, Standard 1)

Kakak aku jarang kena, cz dia tido awal setiap malam....

Ayah aku plak selalu x de rumah, keje 24 jam...



P/S: Mungkin korang x perasan yg korang pernah kena usik dengan hantu ni...?

3 response (s):

adalicious said...

meowwwwww ngiiiiiiiiihaa(mengilai)

ni cnw nk bwk balik wan jd mnantu. dia takut hantu la..hahahaha

mamma mia! said...

huishh!! mulut jgn cabul yer... pangggg kang!! haha!! =D

[z@ck] said...

gila seram rumah ang bubu..
tatooot!!!

ngada gila~ hahaha